Hoe zorg je voor meer groei binnen jouw onderneming?

De zakenwereld is hard en houdt met niemand rekening. Om overeind te blijven is het belangrijk om van de trends op de hoogte te blijven en telkens te streven naar meer groei. Je hebt niet de luxe om achterover te leunen en niets te doen als het eenmaal lekker loopt. Als je de tijd neemt en verwacht dat het vanzelf wel goedkomt of goed blijft gaan, dan loop je het risico dat de concurrentie je inhaalt en jouw bedrijf in de vergetelheid raakt. Om succesvol te kunnen ondernemen, is het dan ook belangrijk dat je weet hoe je meer groei kunt realiseren en op welke vlakken je dit het beste kunt aanpakken.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar begin je dan? Hoe blijf je de grootste bedrijven bij? En wat maakt dat sommige bedrijven ooit binnen no-time successen hebben geboekt, terwijl jij moeite moet doen om stabiel te blijven? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Meer kennis opdoen

Ondernemen is een vak apart. Een succesvol bedrijf runnen is niet eenvoudig. Hier komt veel bij kijken en vraagt ook veel van de eigen ontwikkeling. Als je niet gewillig bent om te blijven leren, dan lukt het je nooit om de grootste namen bij te houden. Er is altijd ruimte voor het opdoen van meer kennis. Bijvoorbeeld door het volgen van verschillende trainingen die kunnen bijdragen aan het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Een goed voorbeeld is de yellow belt training. Hierbij wordt vooral aandacht geschonken aan de kernelementen van Lean Six Sigma. Dit is een van de meest effectieve methodieken die worden gebruikt om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Duizenden bedrijven wereldwijd hebben hier al veel baat bij gehad.

Blijven innoveren en mogelijke pijnpunten binnen het bedrijf blootleggen is één van de meest effectieve methodes om de groei van het bedrijf te stimuleren. Immers, als je niet weet waar het misgaat, kan er ook niks gedaan worden om te verbeteren.

Doelen opstellen


De meeste mensen vinden het prettig om te weten waar ze naartoe werken. Als je werkt aan een voor jou onzichtbaar doel, dan lukt het je ook niet om de juiste oplossingen te bedenken. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje zet wat je precies wil behalen. Probeer hierbij zo concreet mogelijk te zijn. Wat wil je bereiken?


Is het bijvoorbeeld jouw doel om dit jaar minder kosten te maken tijdens het productieproces? Wil je minder materiaal verspillen? Of merk je dat er beter samengewerkt kan worden? Formuleer deze doelen dan goed, zodat je weet wat er nodig is om deze te behalen.

Wat is er nodig voor het realiseren van mijn doelen?

Na het concreet formuleren van je doelen, wordt het tijd om te omschrijven wat ervoor nodig is om deze doelen te behalen. Wil je bijvoorbeeld dat er beter samengewerkt gaat worden? Dan kan het lonen om het volledige team in te schrijven voor een agile scrum training. Wil je minder kosten maken tijdens het productieproces? Onderzoek dan waarop bespaard kan worden. Door al deze stappen te nemen, zorg je ervoor dat jouw bedrijf blijft innoveren en ook kan blijven groeien.

Zaakgids