Hier moet je op letten bij het inhuren van een linkbuilding bureau

De zichtbaarheid van jouw bedrijf op het wereldwijde web is erg belangrijk voor de groei van je onderneming. Met goede linkbuilding kom je al een heel eind. Op allerlei websites worden linkjes geplaatst die leiden naar jouw website. Deze links staan bijvoorbeeld in blogs met relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf. De kwaliteit is erg belangrijk om goede resultaten te boeken met linkbuilding, dus je moet zeker weten dat je een goed linkbuilding bureau inschakelt. Het eerste waarmee je het kaf van het koren kunt scheiden is de prijs. Linkbuilding is een arbeidsintensief onderdeel van de SEO campagne. Wanneer de linkbuilding prijzen spotgoedkoop zijn, weet je zeker dat een bureau geen kwaliteit kan leveren. Bij linkbuilding pakketten van een gerenommeerd SEO bureau weet je dus dat je kwaliteit kan verwachten, terwijl het tegelijkertijd ook voordelige pakketten zijn. Hieronder kun je lezen waar je vervolgens nog meer op kunt letten om een goede keuze te maken.

Eerdere klanten en hun ervaringen

De eerdere klanten van een linkbuilding bureau kunnen je veel vertellen over wat je van het bureau kunt verwachten. Een goed bureau zal transparant zijn wat betreft hun vroegere en huidige klanten. Je kunt bijvoorbeeld op de website van het bureau kijken of je een pagina met referenties of reviews kunt vinden. Op de website van SEO bureaus kun je vaak precies zien welke klanten ze al hebben gehad en wat deze klanten van het bedrijf vonden. Je kunt zo goed inschatten welke resultaten al eerder bereikt zijn op het gebied van linkbuilding en of jij hier tevreden mee bent.

Een eerste analyse

Je kunt de kwaliteit van het werk van een linkbuilding bureau direct checken, wanneer je een eerste analyse door ze laat uitvoeren. Adbull biedt bijvoorbeeld een gratis SEO analyse aan, waarin ze jou precies laten zien wat je kunt verwachten van ze en wat hun vaardigheden zijn. Deze analyses is vrijblijvend en dus ook volledig vrij van kosten. In een dergelijke analyse komt naar voren waar de kansen voor jouw bedrijf liggen met betrekking tot online zichtbaarheid. Je kunt bijvoorbeeld zien welke zoekwoorden belangrijk zijn voor je bedrijf en welke technische verbeterpunten doorgevoerd kunnen worden.

Een specialist stelt vragen

Linkbuilding kan pas effectief werken wanneer de uitvoerende specialist een aantal belangrijke zaken omtrent jouw bedrijf kent. Een goed linkbuilding bureau stelt jou dan ook vragen. Je kunt verwachten dat een specialist wilt weten wie precies jouw klanten zijn, wat je bedrijf uniek maakt en wat de doelen zijn van je bedrijf. Ook moet een bureau weten hoe je huidige klanten je vinden of gevonden hebben en van welke marketingkanalen je al gebruikmaakt. Wanneer je zo goed mogelijk antwoord geeft op de vragen die de specialist je stelt, kan deze zo goed mogelijk voor jou aan het werk gaan. 

Zaakgids