Mangohouten eettafel kopen – aanschuiven bij de natuur zelf

Nog niet eerder van gehoord? Of wel… mangohout, dat is toch dat veelkleurige hout waarvan je tegenwoordig zoveel kleine meubeltjes ziet? Inderdaad, mangohout maakt een opmars in meubelland. Maar niet alleen met bijzettafeltjes en tv-meubels. Ook bij het grotere werk is de mango present. Zo kun je ook een mangohouten eettafel kopen. Waarbij je je interieur meteen een heel verrassende wending geeft. Maar eerst, wat is nu mangohout eigenlijk?

Eetbaar of eettafel?

Je kent de mango vast als vrucht, zoet en fris. Die groeit dus aan bomen, mangobomen. En na het kappen van zulke bomen kun je van de stronken balken en planken zagen. Het timmerhout is een hardhoutsoort; het is dus echt sterk en het hout heeft een hoge dichtheid, dus ook een flink gewicht. Hardhout is ideaal materiaal voor grote meubels zoals muurkasten maar ook eettafels. Je herkent mangohout snel aan de kleurwisseling van het hout, de warme uitstraling en de opvallende nerfstructuur.

Het DNA van mangohout

Veel mangohout komt tegenwoordig uit India hoewel er ook grote plantages zijn in Indonesië en de Verenigde Staten. Dichterbij huis heeft ook Spanje mangoplantages. Mangohout is qua kleur en textuur anders dan alle andere houtsoorten. Het is daarom ook niet modieus te noemen. Het past bij bijna alle woonstijlen goed. Rondkijken en afwegen of een mangohouten eettafel kopen iets voor jou is? Mangohout geeft mooie glooiingen die je terugziet in de tafelbladen van een eettafel. Het geeft het blad een speels en bijzonder natuurlijk sfeertje. Ook zie je de zaagsneden terug in het blad, verdeeld over de planken. Dat geeft een robuuste sfeer aan het geheel. Mangohout heeft verder een bont scala aan natuurlijke verkleuringen, knoesten en tintverschillen. Dit zijn geen foutjes maar juist specifiek voor mangohout geldende kenmerken. Je krijgt daardoor een hele levendige aanblik. Ga je een mangohouten eettafel kopen en die in je kamer zetten? Dan is de tafel gegarandeerd een aantrekkelijke eyecatcher.

Duurzaam bezig met een mangohouten eettafel kopen

Met mangohout vergroot je ook niet echt je ecologische voetstap. Duurzaamheid voorop. Want de mangobomen worden aangeplant om vruchten te leveren. Staakt dat proces op een gegeven moment, dan worden de bomen geruimd. En beginnen dan een tweede leven als meubilair. Zodat jij bijvoorbeeld kunt overwegen: ga ik een mangohouten eettafel kopen? Het is wel een goed idee. Want niet alleen heb je dan een hardhouten tafel met een kleur en tekening die uniek is. Je betaalt er ook niet de hoofdprijs voor. Want dit type hardhout is een stuk goedkoper dan meranti of bankirai. 

Een mangohouten eettafel kopen is kleur in huis brengen

Een mangohouten eettafel kopen bij Tomassotables.com betekent dat je voor vele jaren een tafelblad krijgt dat slijtvast en ijzersterk is. Hoewel mangohout als hardhout vrij goed tegen water kan, maak je die niet met teveel water schoon. Vermijd schoonmaakspullen en neem het blad af met een licht vochtige doek. En vind je dat het hout wel heel veel kleurtinten laat zien, dan kun je dat nivelleren door een transparante matte en slijtvaste lak aan te brengen op het blad. 

Zaakgids