Drie tips om je persoonlijke kracht te ontwikkelen

Voel je altijd goed, werk aan je persoonlijke kracht

Wil jij lekker in je vel zitten en het meeste uit je dagen halen? Jouw persoonlijke gesteldheid en kracht speelt daar een grote rol in. Je kan grote stappen ondernemen om hieraan te werken. We bespreken ook wat van deze grote stappen maar in dit artikel staan drie tips die je meteen kunt toepassen centraal!

Slaap

De drie tips zijn niet in een bepaalde volgorde en eerlijk gezegd zou je het allemaal optimaal willen doen. Of ja, natuurlijk gaat dat niet maar je kan wel overal bewust mee bezig zijn. We gaan beginnen met slaap. Tijdens je slaap hersteld je lichaam en sla je alle geleerde informatie van de dag op. geen wonder dat het zo belangrijk is. acht uur slaap aanhouden is een goed uitgangspunt maar sommige mensen kunnen met minder of hebben juist meer nodig. Zorg voor een donkere kamer, geluid en licht van je telefoon uit. Het liefst kijk je ook 2 uur voordat je gaat slapen geen tv of op je telefoon. Het is vooral belangrijk dat je gewoon op tijd naar bed gaat zodat je genoeg slaap krijgt. Zo wordt je fit wakker en ben je klaar voor de dag!

Beweging

Beweging, zo belangrijk! De Nederlandse norm is 150 minuten per week. Dat houd in dat je in die 150 minuten minimaal matig intensieve beweging uitvoert. Je verhoogt je hartslag zodanig dat je nog wel een gesprek zou kunnen voeren tijdens de inspanning maar dat dit niet fijn is. Meer kan natuurlijk geen kwaad! De beweging is nodig om je beter te voelen en gezond te blijven. Een betere conditie en sportiever uiterlijk resulteert in een betere mentale gesteldheid waardoor jij zichtbaar zelfverzekerder door het leven gaat. Beweging is zelfs zo gezond dat genoeg beweging je gezondheid meer bevorderd dan dat roken en (alcohol) drinken je gezondheid verslechterd! Wil jij dus lang en gelukkig leven, blijf dan in beweging!

Voeding

Tot slot hebben we voeding. Waarschijnlijk is klinkt het best logisch (net zoals de andere tips) maar toch doen veel mensen het nog niet goed. Voor voeding nemen we de 80/20 regel, zorg dat 80% van je eten uit hele, natuurlijke voedselbronnen als yoghurt, groente en fruit, eieren, vlees en vis etc. Dan heb je nog 20% over om lekkernijen te eten. Eet jij goed in combinatie met goede slaap en genoeg beweging? Dan voel jij je waarschijnlijk hartstikke goed!

Meer diepgang

Heb jij deze basisprincipes al op een rijtje staan en zoek jij wat meer diepgang om je persoonlijke kracht te verbeteren? Misschien meer inhoudelijke informatie of een echte cursus om bewust bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling. In dat geval raden wij een training persoonlijke kracht aan. Welke route je ook neemt naar verbetering van jouw persoonlijke kracht, wij wensen je succes!

Zaakgids