Is een escape room een goede teambuilding activiteit?

Escape rooms zijn immens populair en dat heeft natuurlijk een reden. Meerdere zelfs! Een escape room is ontzettend leuk, omdat er veel van de spelers wordt gevraagd. Je moet lastige uitdagingen voltooien, aanwijzingen ontdekken en volgen en zelfs puzzels en raadsels oplossen. Met als doel om de kamer waarin je bent opgesloten binnen de gestelde tijd te verlaten. Doorgaans word je voor een uur lang opgesloten. In een kamer die een bepaald thema heeft, zoals een verlaten fabriekshal, een bezeten hotelkamer of een ondergronds lab. Je bevindt je dus echt uit je comfortzone en de grootste truc is om rustig te blijven en als team te werken. Want je speelt een escape room in groepsverband. Het antwoord op de vraag of een escape room dan ook een goede teambuilding activiteit is, is volmondig “ja!”. 

Waarom in groepsverband werken?

Een escape room speel je met 2 tot wel 8 personen of in groepjes van 4. Samen moet je uitdagingen voltooien en puzzels oplossen. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. Als team moet je daar ook goed gebruik van maken als je het spel wilt winnen. De eerste die weet te ontsnappen heeft het spel dus ook gewonnen! Na een uur gaat de kamer sowieso van het slot, maar dan heb je logischerwijs het spel verloren als je niet op eigen kracht wist te ontsnappen. Omdat er veel te ontdekken is en vanwege het feit dat de uitdagingen en raadsels allerminst makkelijk zijn, is het handig dat je met meerdere mensen kunt brainstormen en naar oplossingen kunt zoeken.

Teambuilding activiteit om de hersens te kraken

Daarom is een escape room ook een geweldige teambuilding activiteit, want ook op het werk sta je vaak voor pittige uitdagingen die je gezamenlijk moet zien op te lossen. Bij een escape room is de druk echter anders. Het enige dat je kunt winnen of verliezen is het spel, maar je leert wel hoe je met elkaar kunt communiceren en hoe je met elkaar de handen ineen kunt slaan om het beoogde doel te behalen. In een informele setting, zoals de escape room, zie je jouw collega’s ook in een compleet ander daglicht. Ook al is het donker in de kamer. Je leert ze op een andere manier kennen en mensen gedragen zich vaak ook anders in dergelijke settings dan op de werkvloer. Dus dat is erg leuk om mee te maken!

Leuk bedrijfsuitje

Sowieso is het deelnemen aan een escape room een leuk bedrijfsuitje. Dat vaak gecombineerd wordt met gezamenlijk een hapje eten en drinken. Je slaat meerdere vliegen in één klap. Je geeft het personeel een leuk uitje, ze werken aan hun skills om een teambuilding activiteit te ondernemen en er worden betere banden met elkaar opgebouwd. En dat betaalt zich uiteindelijk weer terug op de werkvloer. Sowieso kan het uitje al een flinke boost geven en jouw werknemers voelen zich na het uitje weer enorm gemotiveerd om op het werk te presteren. Ben jij dan ook de volgende die samen met jouw collega’s of werknemers de escape room Rotterdam bezoekt?

Zaakgids